marzec 2020 prezentacja projektu, jego rezulatatów, odniesionych korzyści i efektów z udziału w projekcie przez uczestników w klasach I.
04.03.2020 - odbyły się szkolne eliminacje do VII Wojewódzkiego konkursu kuchni francuskiej „Frankofonia”. Tematem tegorocznych zmagań było „cafe gourmand”. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować trzy minidesery: czekoladowy, owocowy i suchy – wyserwowane w towarzystwie kawy. Pierwsze miejsce zajęła wraz z koleżanką z klasy Natalia Kubiak a drugie Dawid Gajęcki wraz z kolegą z klasy. Obie drużyny będą reprezentować szkołę w finale konkursu 25.03.2020.
26.02 .2020 - kolejnych dwoje uczestników projektu (A. Bencer, D. Gajęcki) odbyło 6 godzinne szkolenie Basic barista w Akademii Kawy i Herbaty J. J. Darboven, w czasie którego poznawała, na czym polega praca profesjonalnego baristy. Dodatkową atrakcją warszatatów była wizyta w niedawno otwartej palarni kawy J.J.Darboven, gdzie jest palona jedyna kaszubska kawa regionalna.
20 i 21.01 2020 - siedmioro uczestników projektu (N.Kubiak, Ł.Gawlińska, Z.Jaskólska, M.Opania, A. Miszewska, P.Dolata, M.Mokrosiński) szkoliło się na 20 godzinnym kursie barmańskim, odbywając zajęcia teoretyczne i praktyczne.Zajęcia prowadzili Krzysztof Mięsak, Michał Kobylański z firmy Bar Cocktail-Centrum Usług Barmańskich.
27.12.2019-06.01.2020 - Victoria Sokołowska wraz z koleżanką z klasy odbyły praktyki na promie Unity Line M/F „Polonia” w czterech działach hotelowych: w recepcji, housekeeping, food & beverage, sklepie. Dzięki praktykom uczennice miały możliwość poznania pracy na morzu w warunkach odmiennych od dotychczas poznanych.
17.12.2019 - odbyły się warsztatyPotrawy z ryb w tradycji świąt Bożego Narodzenia w całości sfinansowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Pruszczu Gdańskim. Zajęcia poprowadzili szefowie kuchni Novotel Gdańsk Marina pan Andrzej Wielgosiński i pan Kamil Lubas. Wzięły wnim udział 4 uczestniczki projektu - Z. Jaskólska, A. Miszewska, P. Wierczyńska, Ł.Gawlińska. Uczniowie sporządzili pstrąga z risotto grzybowym, puree z zielonego groszku z marynowanymi grzybami, łososia marynowanego w soku z cytryny podanego na puree z dyni w towarzystwie risotto cytrynowego otoczonego chipsami z jarmużu, karpia smażonego marynowanego w cytrynie, limonce czosnku, cebuli z krokietem z kapustą i grzybami panierowanego w białym i czarnym sezamie oraz tatar z pstrąga z awokado, mango, kolendrą.
10.12.2019 - odbył się III Wojewódzki Konkurs Kulinarny "Hipolit Chef", wktórym II m-ce zajął B. Krajewski (POWER 2017) oraz wzięła w nim udział Ł. Gawlińska. Prace konkursowe oceniane były według kilku kryteriów między innymi: użytych technik, kreatywności i estetyki podania. Poziom prezentowanych prac był bardzo wysoki.
09.12.2019 - Ł. Gawlińska, K. Senatova wzięły udział w Concorso Nazionale La sinfonia italiana- La pasta, któremu przewodniczył pan Anuelo Sierra Prezydent Federazione Italiana Cuochi Delegazione Polonia oraz pan Ambasador Włoch Aldo Amati. Konkurs odbył się w odbył się w Ambasadzie włoskiej w Warszawie. Karina Senatova zajęła 3 miejsce.
29.11.2019 - Patrycja Wierczyńska otrzymała dyplom Stypendystki Prezesa Rady Ministrów za rok szkolny 2019/2020. 10 grudnia 2019 roku Patrycja odbierze Stypendium Marszałka Województwa Pomorskiego w ramach projektu „Programy motywacyjne dla uczniów pomorskich szkół zawodowych” dla młodzieży uzdolnionej w zakresie przedmiotów zawodowych. By otrzymać tę nagrodę należało uzyskać ze wszystkich przedmiotów zawodowych teoretycznych i praktycznych oraz zajęć praktycznych i praktyk zawodowych co najmniej średnią ocen powyżej 5,2. Patrycja osiągnęła wynik 5,57.
22.11.2019 - udział 4 uczestników (Z. Jaskólska, Ł.Gawlińska, A. Miszewska, P. Wierczyńska) w warsztatach kuchni włoskiej pod okiem szefa Simone Loi z Włoskiej Federacji Kucharzy. Rozwój umiejętności zawodowych. Simone Loi Campione zdobył tytuł Mistrza Kuchni Włoskiej w sezonie 2015/2016, jest nauczycielem gotowania w Akademii Smaku w Rzymie, a we Włoskiej Federacji Kucharzy pełni funkcję krajowego kierownika sekcji młodzieżowej.
20.11.2019 - III m-ce Jakuba Owczarka (i Kingi Piotrowskiej - projekt POWER 2017) w finale polskich eliminacji prestiżówego konkursu Les Chefs en Or oraz uczestnictwo w tym finale Natalii Kubiak (wraz z koleżanką ze szkoły), Instytut Kulinarny Transgourmet w Ożarowie Mazowieckim. Jakub i Kinga przygotowali przygotowali pierś z kaczki na konfiturze z wędzonej śliwki, krokiet z udka kaczki i puree dyniowego z aromatami anyżu, kwaśną emulsją pietruszkową a Natalia z koleżanką podały udko conffit oraz pierś z kaczki podaną na pęczaku dyniowym polaną śliwkowym sosem demi glace.
15.11.2019 - udział 4 uczestników w kursie baristy w Akademii Kawy i Herbaty J. J. Darboven(zdobywanie dodatkowych umiejętności, rozwój zawodowy)- A. Miszewska, Ł.Gawlińska,M. Chyła, M. Opania. Odbyli 6 godzinne szkolenie Basic barista, w czasie którego poznawali, na czym polega praca profesjonalnego baristy. Warsztat składał się z dwóch części. W części teoretycznej omówiono gatunki i właściwości kawy surowej nie mającej żadnych pozytywnych wrażeń smakowo - aromatycznych. Omówiono metody palenia kawy, wpływ upalenia na smak kawy, zmiany zachodzące w kawie po upaleniu. Potem nastąpiła 5 godzinna część praktyczna. Uczestnicy szkolenia uczyli się czyszczenia ekspresu, regulacji młynka, poznawali receptury sporządzania napojów kawowych, parzyli wyborne espresso, spieniali mleko, przygotowywali między innymi doppio, caffe creme, cappuccino, caffe latte, latte macchiato, tworzyli wzorki.
15.11.2019 - pomoc w przygotowaniu podsumowania praktyk we Francji, sporządzanie dań. Angażowanie się w działania szkoły.
23.10.2019 - pomoc w organizacji w szkole Ogólnopolskiego Konkursu Literacka Kuchnia: th (2 uczniów) - obsługa gości, tżug (8 uczniów), kucharz (1 uczennica)- pomoc w pracowniach gastronomicznych oraz asysta przy pokazach kulinarnych np. kuchni wegetariańskiej. Angażowanie się uczestników w działania szkoły.
- prezentacja Agata Miszewska kl III N.pdf
- prezentacja Agnieszka Mielewczyk kl III A.pdf
- prezentacja Julia Kaczmarek kl III A.pdf
- prezentacja Kamil Szulc kl III N.pdf
- prezentacja Magda Szostak kl III A.pdf
- prezentacja Marek Mokrosiński kl III A.pdf
- prezentacja Natalia Jarka kl III A.pdf
- prezentacja Patrycja Wierczyńska kl III N.pdf
- prezentacja Paweł Dolata kl III A.pdf
- prezentacja Zuzanna Jaskólska kl. III N.pdf
- przepisy Agata Miszewska.pdf
- przepisy Jakub Schuchardt.pdf
- przepisy Kamil Szulc .pdf
- przepisy Klaudia Borzyszkowska.pdf
- przepisy Łucja Gawlińska.pdf
- przepisy Mariusz Chyła.pdf
- przepisy Mariusz Opania.pdf
- przepisy Patrycja Wierczyńska.pdf
- przepisy Zuzanna Jaskólska .pdf
- prezentacja Paulina Głodkowska kl III M.pdf
- prezentacja Mariusz Opania kl. III N.pdf
- prezentacja Mariusz Chyła kl III N.pdf
- prezentacja Maja Malinska kl III M.pdf
- prezentacja Victoria Sokołowska kl III B.pdf
- prezentacja Nina Kilian kl III B.pdf
- prezentacja Oskar Kupidura kl III K.pdf
- prezentacja Angelika Bencer kl III K.pdf
- prezentacja Natalia Kubiak kl III C.pdf
- prezentacja Aneta Kryża kl III M.pdf
- prezentacja PatrycjaZdrojewska kl III B.pdf
- prezentacja Jakub Kubiński kl III E.pdf
- prezentacja Mateusz Mierzejewski kl III E.pdf
- prezentacja Jakub Owczarek kl III E.pdf
- przentacja Jakub Schuchardt kl. III N.pptx
- wrażenia uczestników projektu GR I.pdf
- wrażenia uczestników projektu GR II.pdf
- prezentacja Dawid Gajęcki kl III K.pdf
- prezentacja Filip Erdanowski kl III E.pdf
- przepisy Angelika Bencer.pdf
- przepisy Dawid Gajęcki.docx
- przepisy Filip Erdanowski.pdf
- przepisy Jakub Kubiński.pdf
- przepisy Jakub Owczarek.pdf
- przepisy Karina Senatova.pdf
- przepisy Kryża Aneta.pdf
- przepisy Aneta Kryża.pdf
- przepisy Maja Malińska.pdf
- przepisy Natalia Kubiak.pdf
- przepisy Oskar Kupidura.pdf
- przepisy Paulina Głodkowska.pdf
- Julia Jędrzejczak kl IV A.pdf