01.12.2016 i 02.12.2016 odbyły się warsztaty z absolwentem naszej szkoły a obecnie kucharzem w znanej z wyszukanych smaków Restauracji Metamorfoza. W warsztatach wzięli udział uczestnicy projektu Erasmus+ "Polski uczeń, hiszpański staż"-łącznie 17 uczniów klas III. Uczniowie przez dwa mieli szanse zgłębić tajniki gotowania pod okiem wybitnego kucharza. Sporządzali m.in. olej sosnowy czy seler confitowany w maśle z sianem. Pan Piotr zademonstrował pracę na ciekłym azocie i urządzeniu Termimix, co wzbudziło wielkie zainteresowanie wśród uczestników warsztatów. Mogli się oni również nauczyć jakie są obecnie trendy układania potraw na talerzu i różnicy pomiędzy tradycyjnym sposobem gotowania i serwowania potraw a kuchnią degustacyjną. Miło nam było gościć naszego absolwenta, który odnosi sukcesy zawodowe a uczniowie mogli dzięki warsztatom przekonać się, że talent, umiejętności i chęci otwierają drzwi do kariery. Dziękujemy panu Piotrowi. Organizatorem warsztatów był p. Aleksander Wiśniewski.