Harmonogram zadań projektowych Erasmus+ Eat right, be bright! realizowanych przez wszystkie kraje partnerskie
Lp. |
Zadanie |
Termin |
1. |
Kącik projektu Erasmus+ – promowanie i upowszechnianie projektu na terenie szkoły |
cały okres trwania projektu |
2. |
Strona internetowa – udostępnianie materiałów do publikacji |
cały okres trwania projektu |
3. |
Produkty organiczne – poszukiwanie alternatywnych źródeł żywności |
X-XI. 2015 |
4. |
Przygotowywanie własnych posiłków –proste i zdrowe dania i przepisy |
XII.2015-I.2016 |
5. |
Rozsądek w kupowaniu żywności –warsztaty ze ekspertami żywieniowymi, czytanie etykiet na opakowaniach |
II-III.2016 |
6. |
Tradycyjne przepisy – wywiady z osobami ze starszych pokoleń w poszukiwaniu tradycyjnego jedzenia |
IV-VI.2016 |
7. |
Różnice i podobieństwa w aspekcie wielokulturowym – długość życia, choroby cywilizacyjne |
IX-X.2016 |
8. |
Jedz zdrowo! – zawartość cholesterolu, węglowodanów, tłuszczu w żywności |
XI-XII.2016 |
9. |
Wydarzenia promujące zdrowy styl życia – plakaty, ulotki, spotkania dotyczące otyłości i cukrzycy |
cały okres trwania projektu i po zakończeniu projektu |
10. |
Mówimy NIE! nadmiarowi cukru i soli – ryzyka wynikające ze złych nawyków żywieniowych |
I-II.2017 |
11. |
Przepisy do wspólnej międzynarodowej książki kucharskiej |
III-IV.2017 |
12. |
Rozdawanie darmowych owoców – zachęcanie do zdrowego stylu życia na terenie miasta |
V.2017 |
13. |
Ankiety dotyczące stylu życia – dla uczniów, rodziców, pracowników szkoły oraz mieszkańców Gdańska |
VI.2017 |