Harmonogram zadań projektowych Erasmus+ Eat right, be bright! realizowanych przez wszystkie kraje partnerskie

Lp.

Zadanie

Termin

1.

Kącik projektu Erasmus+ – promowanie  i upowszechnianie projektu na terenie szkoły

cały okres trwania projektu

2.

Strona internetowa – udostępnianie materiałów do publikacji

cały okres trwania projektu

3.

Produkty organiczne – poszukiwanie alternatywnych źródeł żywności

X-XI. 2015

4.

Przygotowywanie własnych posiłków –proste i zdrowe dania i przepisy

XII.2015-I.2016

5.

Rozsądek w kupowaniu żywności –warsztaty ze ekspertami żywieniowymi, czytanie etykiet na opakowaniach

II-III.2016

6.

Tradycyjne przepisy – wywiady z osobami ze starszych pokoleń w poszukiwaniu tradycyjnego jedzenia

IV-VI.2016

7.

Różnice i podobieństwa w aspekcie wielokulturowym – długość życia, choroby cywilizacyjne

IX-X.2016

8.

Jedz zdrowo! – zawartość cholesterolu, węglowodanów, tłuszczu w żywności

XI-XII.2016

9.

Wydarzenia promujące zdrowy styl życia – plakaty, ulotki, spotkania dotyczące otyłości i cukrzycy

cały okres trwania projektu i po zakończeniu projektu

10.

Mówimy NIE! nadmiarowi cukru i soli – ryzyka wynikające ze złych nawyków żywieniowych

I-II.2017

11.

Przepisy do wspólnej międzynarodowej książki kucharskiej

III-IV.2017

12.

Rozdawanie darmowych owoców – zachęcanie do zdrowego stylu życia na terenie miasta

V.2017

13.

Ankiety dotyczące stylu życia – dla uczniów, rodziców, pracowników szkoły oraz mieszkańców Gdańska

VI.2017