W szkolnych eliminacjach Konkursu Gastronomicznego „FRANKOFONIA 2021”„Bûche de Noël”, który odbył się 1.12.2021 roku, wzięło udział 16 osób, czyli 8 drużyn wyłonionych w wyniku preeliminacji. Jury w składzie: przewodniczący: Krzysztof Szymański z Pamelo Bistro, Christophe Padique, Karol Czerwiński z Restauracji Garmarka, Marcin Gładczuk szef kuchni Spożywczy food drinks, Philippe Abraham z Petit Paris Sopot wybrało dwa zespoły, które będą reprezentować szkołę w etapie wojewódzkim konkursu.

Pierwsze miejsce zajęły Oliwia Bąkowska i Patrycja Kuchta z klasy 1k, na 2. miejscu uplasowała się Anna Nowak i Oliwia Walkiewicz a klasy 2n, a trzecie miejsce przyznano Agnieszce Mazurek i Juli Połukord z klasy 3kp.  

Finaliści otrzymali drobne upominki od Wydawnictwa Drako, a także voucher od Restauracji Pomelo Bistro oraz od Restauracji Garnarka.

Nagrodzonym serdecznie gratulujemy, dziękujemy wszystkim uczniom za udział w konkursie.