15 listopada w pracowniach ZSGH uczniowie klas 1n, 2n, 3n, 4ng zgłębiali tajniki kuchni włoskiej pod okiem pana Emiliano Castagna z Włoskiej Akademii Kulinarnej, wiceprezesa Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej. Młodzież przygotowała pod okiem mistrza kuchni włoskiej spaghettoni cacio&pepe, quadrotti pomidorowy i tagliatelle z zielonym z sosem gorgonzola.
Serdecznie dziękujemy Konsulowi Ambasady Włoskiej w Warszawie panu Lugi Iannuzzi za wybór naszej szkoły do realizacji warsztatów "Wspólny stół, zrównoważony rozwój i innowacja: składniki kuchni włoskiej dla zdrowia ludzi i ochrony planety" oraz Konsulowi Honorowemu Republiki Włoskiej panu Maurycemu Chodorowskiemu i Szefowi Kuchni Restauracji Limoncello di Mielnik panu Grzegorzowi Nakrajnikowi za wspieranie młodzieży cennymi radami. Grazie mille!
Dziękujemy także paniom Joli Gizie i paniom R. Król-Klusek, A. Chacińskiej za pomoc w zorganizowaniu warsztatów.