22 marca 2019 roku odbyły się w ZSGH trzecie warsztaty kulinarne dla ambitnych i kreatywnych uczniów uczestniczących w projekcie Culinary Excellence. W grupie znaleźli się uczniowie klas 1e, 1f, 2e, 2f Branżowej Szkoły 1. Stopnia.
Projekt Culinary Excellence, realizowany w ZSGH od 2015 roku, stworzyła grupa projektowa: Renata Długaszek –General Manager Novotel Gdańsk Centrum, Grażyna Hołdys – Regionalny Koordynator Human Resources , Łukasz Miecznikowski – Szef Kuchni Mercure Gdańsk Stare Miasto. Sponsorem projektu jest Sylwia Gadomska, Dyrektor regionu północnego hoteli marek Midscale (Mercure/Novotel).
Culinary Excellence to kulinarne warsztaty dla uczniów pod opieką Szefa kuchni Hotelu Mercury Gdańsk Stare Miasto Łukasza Miecznikowskiego.
Tym razem od okiem Mistrzów uczniowie przygotowywali fingers foody, między innymi kawior z łososia wędzonego, śledź marynowany w winie, pate z wątóbki drobiowej, mini steki z cielęciny, które podawane z puree z czerwonej kapusty, które zaserwowano podczas gali White Collar Boxing Night.