26 listopada 2021 roku w pracowniach ZSGH odbyły się warsztaty dla finalistów Szkolnych eliminacji Francophonie , które poprowadził Christophe Padiqué. Uczniowie sporządzili moelleux au chocolat. Przygotowywanie pysznych czekoladowych babeczek było doskonałą okazją do przećwiczenia pracy w zespole, wykonywania zadań pod presją czasu, doskonalenia umiejętności cukierniczych i dekoratorskich.

W zajęciach, będących nagrodą za zakwalifikowanie się do szkolnego etapu Konkursu Frankofonia, wzięli udział: Piotr Marcinkowski, Hubert Kamiński z 3kp, Oliwia Bąkowska, Patrycja Kuchta z 1a, Julia Połukord, Agnieszka Mazurek z 2kc, Agata Wiśniewska, Klaudia Czerwińska z 3np, Izabela Krupa i Oliwia Lehmann z 1k, Ania Nowak, Oliwia Walkiewicz z 2n, Ewelina Grodecka i Maja Kuba z 2k, Adrianna Zimodro i Dominika Kowalik z 1k.