16 listopada 2022 roku w Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbył się konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych Les Chefs en Or Polska Edycja zorganizowany przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry.
Rywalizacja składała się z dwóch etapów: pierwszym były eliminacje przeprowadzone w formule online, w których zadaniem było przedstawienie receptury na danie z dowolnej ryby z autorskim sosem oraz dodatkiem skrobiowym i warzywnym. Spośród kilkudziesięciu zgłoszeń Jury wybrało 8 najlepszych dań, z kolei 9 finalista został wyłoniony w drodze głosowania na fanpage’u Instytutu na Facebook’u. W wielkim finale wystąpiło 9 uczniów z Zespołu Szkół nr 3 z Wrocławia, Zespołu Szkół Gastronomicznych z Łodzi, z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego z Warszawy, Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra H. Sucharskiego z Bolesławca, Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich z Bytomia, ZSTiO im. Żeromskiego z Częstochowy.
Naszą szkołę reprezentował Piotr Marcinkowski, przygotowany przez p. J. Dubert. Piotr zajął 4 miejsce. Serdecznie gratulujemy i życzymy naszemu uczniowi kolejnych sukcesów!
Bardzo dziękujemy pani Zofii Zienkiewicz za zasponsorowanie kwiatów i ziół https://www.facebook.com/OgrodnictwoLawenda