NASZ ABSOLWENT JEST KOMPETENTNY, PROFESJONALNY I POSZUKIWANY NA RYNKU PRACY
1. posiada wiedzę i umiejętności zawodowe niezbędne do podjęcia pracy w gastronomii, hotelarstwie, turystyce,
2. posiada umiejętności kluczowe:
- czytanie ze zrozumieniem,
- poprawne mówienie i pisanie w języku ojczystym co najmniej na poziomie podstawowym,
- poprawne porozumiewanie się co najmniej w jednym języku obcym i stosowanie słownictwa ogólnego i zawodowego,
- korzystanie z różnych źródeł informacji, w tym z technik informatycznych,
- rozwiązywanie problemów i wnioskowanie,
3. potrafi pracować w zespole, pełniąc różne role w grupie,
4. ma świadomość konieczności nieustannego doskonalenia i dokształcania w celu dostosowania się do wymogów rynku pracy,
5. identyfikuje się z pozytywnymi wartościami i zasadami moralnymi, takimi jak:
- uczciwość,
- tolerancja dla odmiennych kultur, religii, przekonań
- pracowitość,
- uprzejmość i otwartość w relacjach międzyludzkich,
6. zna historię i walory Polski oraz swojego regionu, przejawia postawy patriotyczne i proeuropejskie,
7. potrafi świadomie korzystać z dóbr kultury,
8. ma świadomość odpowiedzialności za zdrowie oraz bezpieczeństwo własne i innych.