Eryk Wierzchowski z klasy 3ng zajął 3 miejsce w konkursie Master Baker. Nasz reprezentant przygotował bułki pszenne buraczkowe i chleb żytni na naturalnym zakwasie.
Tegoroczna edycja targów POLAGRA była areną zmagań mistrzów piekarskiego fachu, zarówno zawodowców, jak i amatorów, a także przedstawicieli Kół Gospodyń Wiejskich i uczniów szkół o profilu spożywczym. Rywalizacja toczyła się przez dwa dni. Jej efektem były przepyszne chleby, bułki, chałki oraz ciasta drożdżowe. Prace końcowe oceniało zacna jury w składzie: dr Józef Sadkiewicz (przewodniczący Jury) - prezes Instytutu Sadkiewicza CPKZ przy Zakładzie Badawczym Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o., mgr inż. Katarzyna Mojzykiewicz ze Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP, mgr inż. Piotr Kucharski - prezenter telewizyjny, kucharz, piekarz, autor książek kulinarnych, mgr inż. Jacek Federowicz - technolog piekarniczy, prezes firmy Bionat oraz Piotr Połomski - administrator grup facebookowych poświęconych piekarstwu. Wręczenie nagród miało miejsce trzeciego dnia targów POLAGRA. W strefie Master Baker zgromadzili się uczestnicy konkursu, jurorzy, przedstawiciele instytucji wspierających konkurs oraz zaproszeni goście. Jury, tuż przed ogłoszeniem zwycięzców podkreśliło, że prace konkursowe reprezentowały wysoki poziom i wielką przyjemnością było ich smakowanie i ocenianie.
Serdecznie gratulujemy Erykowi i wspierającej ucznia pani Renacie Król- Klusek! Życzymy także Erykowi dalszych sukcesów!