10.12.2019 w Hipolicie odbył się III Wojewódzki Konkurs Kulinarny "Hipolit Chef".

W zmaganiach wzięło udział 12 zdolnych uczniów z 6 szkół z województwa pomorskiego. 

Potrawy oceniało profesjonalne jury w składzie: 

Grzegorz Billot - Hilton Gdańsk  Hotel

Tomasz Leśniak - Szef Kuchni Hotel Szafir Jastrzębia Góra 

Dorota Maciejewska - firma GASTREM 

Lidia Klebba – dyrektor hotelu, Hotel SKIPPER REWA

Krystian Sosnowski szef kuchni  - Hotel SKIPPER REWA, Przedstawiciel- Polska Inicjatywa Kulinarna 

Maciej Majzon-Wójtowicz - Szef Polskiej Akademii Czekolady

Iwona Przybojewska Event by Ev

Prace konkursowe oceniane były według kilku kryteriów między innymi: użytych technik, kreatywności i estetyki podania. Poziom prezentowanych prac był bardzo wysoki, po burzliwych obradach jury zaprezentowało wyniki. 

Laureatami konkursu zostali: 

  1. Wojciech Niziński z Zespółu Szkół Hotelarsko-Gastronomiczny w Gdyni
  2. Bartosz Krajewski z Zespółu Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Gdańsku
  3. Żaneta Grzenkowicz z Powiatowego Zespół Szkół Nr 3 im. Ks. Edmunda Roszczynialskiego w Wejherowie

Laureaci otrzymali nagrody rzeczowe, natomiast laureat pierwszego miejsca otrzymał również staż oraz zaproszenie na kolację setową, degustacyjną dla dwóch osób w Hotelu Hilton.

W konkursie wzięła udział także Łucja Gawlińska.

Gratulujemy Bartkowi, pani Annie Krótki. Życzymy dalszych sukcesów Bartkowi i Łucji.