Przejdź do treści
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

logo_szkoly.png

Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich (Technikum Nr 3, Branżowa Szkoła I stopnia Nr 3)

logowanie.png

Kalendarz wydarzeń

grudzień 2018
PN
WT
ŚR
CZ
PT
SO
ND
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
grudzień 11
12
grudzień 12
13
14
15
16
17
18
19
20
grudzień 20
21
grudzień 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

Slajdy

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku 

  • BRĄZOWA SZKOŁA; Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum Nr 3 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i techników PERSPEKTYWY 2018 i przysługuje mu tytuł "Brązowej Szkoły 2018" Ranking wojewódzki: miejsce 14 Ranking ogólnopolski: miejsce 263 www.technika.perspektywy.pl

  • SREBRNA SZKOŁA; Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum Nr 3 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Szkół Ponadgimnazjalnych PERSPEKTYWY 2017 i przysługuje mu tytuł "Srebrnej Szkoły 2017" Ranking wojewódzki: miejsce 9 Ranking ogólnopolski: miejsce 123 www.technika.perspektywy.pl

  • Rekomendacja Stowarzyszenia Kucharzy Polskich oraz Pomorskiej Akademii Kulinarnej - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku jako "Kuźnia Talentów Kulinarnych"

  • Największa aktywność na polu współpracy zagranicznej w ramach programu ERASMUS+ i wcześniejszych w latach 2007-2015
  • "Bezpieczna Szkoła", "Szkoła Wolna od Dopalaczy", "Szkoła Dobrego Wychowania"
  • Najbardziej aktywne Szkolne Koło Wolontariatu, uhonorowane Statuetką "Bursztynowe Dźwigi" - 2016, 2017
  • "Szkoła zawodowa najwyższej jakości" w zakresie "Dobrej Praktyki" dla projektów "Kulinarna Francja - początkiem drogi zawodowej" oraz "Praca metodą projektu - realizowanie projektów eTwinning",  rozwój szkoły- praktyka Budowanie wizerunku i tożsamość placówki, czyli „Absolwent ZSGH jest kompetentny, profesjonalny, poszukiwany na rynku pracy”; współpraca z otoczeniem szkoły, w tym z pracodawcami – praktyka Projekt „Polski uczeń, hiszpański staż" odpowiedzią na potrzeby rynku pracy i pracodawców
  • "Szkoła Odkrywców Talentów"
  • 11 Pomorskich Certyfikatów Jakości
  • praktyki w kraju i zagranicą:  Hiszpania, Francja, Włochy, Niemcy, Austria
  • 12 specjalistycznych pracowni
  • stała współpraca z Instytutem Poula Bocuse
  • możliwość ukończenia dodatkowych kursów branżowych: carwingu, baristów, barmanów
  • multimedialna czytelnia i biblioteka
  • jesteśmy ośrodkiem egzaminacyjnym OKE w Gdańsku

    

Klasa w zawodzie technik hotelarstwa objęta patronatem Grupy Dobry Hotel.

Klasa w zawodzie technik kelner i technik żywienia i usług gastronomicznych objęta patronatem Qubus Hotel.

Klasa w zawodzie kucharz Branżowa Szkoła I Stopnia objęta patronatem Grupy Orbis Hotel Accor Hotels.


 

Projekt Culinary Excellence realizowany we współpracy z Hotel Mercure Gdańsk Stare Miasto

back to top