14.06.2018 - Dominika Glinowiecka zajęła I miejsce w konkursie pt: "Zareklamuj Gdańsk, swój wolny Gdańsk". Organizatorem konkursu był Gdański Zespół Schronisk i Sportu Szkolnego.

03.06.2018 - Monika Lewkowicz i Bartosz Krajewski (POWER VET 2017) zdobyli III miejsce w X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” w Pułtusku. Byli przygotowani przez uczestniczkę projektu Annę Krótki.

25.04.2018 - Angelika Czarnocka,  Oliwia Buniowska, Dominika Glinowiecka, Kamila Drozdowicz, Jolanta Trzcińska i Marta Danielak - wzięły udział w warsztatach tańców z hiszpańskojęzycznym instruktorem tańców latynoamerykańskich  Eduardo Granado Principe, które odbyły się w naszej szkole.

24.04.2018 - Kacper Serafińczuk (uczestnik Erasmus+ 2105 VET) zajął II miejsce w I Międzynarodowym Konkursie Kuchni Włoskiej - był przygotowany przez p. Renatę Król-Klusek biorąca udział w tym projekcie.

23.04.2018 - Jolanta Trzcińska, Klaudia Matysek, Kamil Kordalski i p. Anna Hołoweńko - wzięli udział w  promocji szkoły na Targach Szkół w Pruszczu Gdańskim połączonej z degustacją przygotowanych przekąsek również z kuchni hiszpańskiej.

19.04.2018 - Dominika Glinowiecka i Karol Szarafiński - udział w Międzyszkolnym konkursie wiedzy o turystyce i hotelarstwie w Elblągu.

18.04.2018 - Kacper Serafińczuk i Wiktor Bałdyga zajęli II miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym w Ostródzie, Mazury HoReCa. Temat konkursu: "Drób na polskim stole" - przygotowani byli przez nauczycielkę biorącą udział w tym projekcie p. Renatę Król-Klusek.

16.04.2018 - Dominika Glinowiecka, Monika Murawska, Roksana Pomianek, Oliwia Buniowska - udział w kursie baristy w Akademii Kawy i Herbaty J.J.Dabroven poświadczony certyfikatem.

14.04.2018 - Katarzyna Białas i Sandra Terlane - udział we wspólnym gotowaniu potraw regionalnych wraz z młodzieżą ze Słowacji przebywającą w Gdańsku w ramach projektu Erasmus+ na praktykach w gdańskich hotelach. Warsztaty przebiegały pod kierunkiem p. Aleksandra Wiśniewskiego.

12.04.2018 - Karol Szarafiński zajął III-cie miejsce w IV-tym Wojewódzkim Konkursie „Wiedzy o Regionie” organizowanym przez ZSHG w Gdyni!

11.04.2018 - Marta Drąg, Marta Węcłowska i Sebastian Przybylski - uczestniczyli w warsztatach z zakresu zdrowej kuchni wraz z młodzieżą z Turcji - naszych parterów w projekcie eTwinning "Mind your diet" a Karolina Bartoszewicz wzięła udział we wspólnych zajęciach kulturoznawczych.

11.04.2018 - Anna Miękina - udział w kursie baristy w Akademii Kawy i Herbaty J.J.Dabroven poświadczony certyfikatem.

22.03.2018 - Aleksandra Małek wraz z uczestniczką projektu Erasmus+ 2015-17 zdobyły I miejsce w międzyszkolnym konkursie gastronomicznym w Gdyni "Wiosenne Inspiracje". Były przygotowane przez p. Joannę Dubert - także tego uczestniczkę projektu.

10.03.2018 - Dzień Otwarty Szkoły w ramach Tygodnia Zawodowca. Uczestnicy projektu włączają się w działania na rzecz szkoły: Przygotowywanie churros: Aleksandra Małek, Sandra Terlane, Katarzyna Białas, Anna Miękina, Aleksandra Małek. W organizację Dni Otwartych 08.03. i 10.03 byli zaangażowani nauczyciele biorący udział w projekcie.

08.03.2018 - Dzień Otwarty Szkoły w ramach Tygodnia Zawodowca. Uczestnicy projektu włączają się w działania na rzecz szkoły. Jolanta Trzcińska, Klaudia Matysek, Aleksandra Małek, Marta Danielak, Monika Lewkowicz, Katarzyna Białas,Karolina Bartoszewicz, Sandra Terlane, Barbara Zarembska, Anna Miękina, i Michał Toczek przygotowywali wraz z innymi uczniami churros do degustacji i innych przekąsek, Roksana Pomianek, Anna Tomkiel, Alicja Hirsz, Angelika Czarnocka, Julia Rzepka - prezentowały scenki obsługi gościa w recepcji w języku hiszpańskim, Wiktoria Marchlewska prezentacja szkoły i  oprowadzane gości, Joanna Abramowska zaprezentowała zawód kelnera oraz ofertę kształcenia w ZSGH.  Koordynatorka projektu - Anna Pawelec - prezentacja korzyści i efektów działalności projektowej ZSGH w ramach (Erasmus+ i POWER).

08.03.2018 - Dominika Glinowiecka i Karol Szarafiński wzięli udział w konkursie "Razem do zawodu" w ramach projektu „Programy motywacyjne dla uczniów pomorskich szkół zawodowych” realizowanego przez Samorząd Województwa Pomorskiego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020 (Poddziałanie 3.3.2). w projekcie "Dobry zawód, pewny biznes" i zakwalifikowali się do finału. W projekcie bierze też udział uczestniczka z kolejnego projektu i uczennica kl I. 28.03.2018 - zostały ogłoszone wyniki - nasz zespół otrzymał wyróżnienie Jury. Działania projektowe trwają dalej i dzięki otrzymanemu wyróżnienia będą mogli wziąć udział w szkoleniach umiejętności miękkich potrzebnych w zawodzie.

05.03.2018 - Jolanta Trzcińska, Klaudia Matysek i Kamil Kordalski brali udział w promocji ZSGH w CKZiU 2 w Gdańsku - Targi Rekrutacyjne Szkół Zawodowych w ramach Tygodnia Zawodowca. Uczestnicy projektu włączają się w działania na rzecz szkoły. Promocja była połączona z degustacją przekąsek kuchni hiszpańskiej. W przygotowanie przekąsek włączyli się nauczyciele biorący udział w projekcie. Z uczniami obecna była p. Anna Hołoweńko.

05.03.2018 - Monika Lewkowicz  i Bartek Krajewski (uczestnik projektu POWER 2017) reprezentowali naszą szkołę w konkursie kulinarnym "Sportowa Wiosna" w Gniewinie i na 12 drużyn zajęli 6 miejsce. Uczniów przygotowała p. Anna Krótki - uczestniczka tego projektu.

02.03.2018 - Helena Schuchardt brała udział w promocji ZSGH w Łęgowie w ramach Tygodnia Zawodowca. Uczestnicy projektu włączają się w działania na rzecz szkoły.

02.03.2018 - Jolanta Trzcińska i Wiktoria Marchlewska wzięły udział w eliminacjach szkolnych do reprezentowania szkoły w V Wojewódzkim Konkursie Gastronomicznym „FRANKOFONIA 2018” organizowanym przez ZSGH i zakwalifikowały się na II miejscu.

20.02.2018 - Aleksandra Małek i Monika Lewkowicz biorą udział wraz z czworgiem  innych uczniów z ZSGH (wśród nich 2 - uczestnicy innych projektów) w konkursie Wyzwanie Makro Chefa - ich zadaniem jest wykonanie dania tradycyjnego według autorskiego przepisu. Nad naszą szkolną drużyna Makro Chefa czuwają p. Joanna Dubert i Renata Król-Klusek (również uczestniczki projektu).

17.02.2018 - Karolina Bartoszewicz wzięła udział w szkolnym konkursie naleśnika "Le chandeleur les crêpes salées".

23.01.2018 - Aleksandra Małek, Monika Lewkowicz, Helena Schuchardt i Katarzyna Bartoszewicz, Marta Drąg wzięły udział w kursie baristy w Akademii Kawy i Herbaty J.J.Dabroven poświadczonym certyfikatem.

22.01.2018  Jolanta Trzcińska, Joanna Abramowska i Kamil Kordalski wzięli udział w szkoleniu Firmy Master Monin. Celem szkolenia było ukazanie szerokich możliwości kompozycji z użyciem produktów MONIN poprzez zaprezentowanie technik ich wykorzystania i różnorodnych receptur. Uczestnicy otrzymali certyfikaty Master MONIN

20 i 21.01.2018 - Aleksandra Małek i Karolina Bartoszewicz wzięły udział w Kursie barmańskim z BarCocktail-Centrum Usług Barmańskich. Otrzymały certyfikaty.

08.01.2018 - Dominika Glinowiecka brała udział w okręgowym konkursie "Wiedzy o hotelarstwie" w Gdyni.

28.12.2017 - 07.01.2018 Monika Lewkowicz na specjalne zaproszenie szefa kuchni Les Arts Pablo Ministro przebywała w Walencji, gdzie mogła wziąć udział w przygotowaniu menu sylwestrowego oraz brać udział w pracach restauracji w okresie noworocznym.

08.12.2017 - Kamil Kordalski wziął udział w  III Ogólnopolskiej „Olimpiadzie Kawy®” , konkursowi towarzyszącemu  IX Ogólnopolskiemu Konkursowi dla Szkół Gastronomicznych „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2017” w Warszawie, na której otrzymał wyróżnienie za osobowość. III miejsce w konkursie gastronomicznym zajęli Kacper Serafińczuk, Wiktor Bałdyga. Uczniów przygotowały uczestniczki tego projektu: p. Anna Hołoweńko i Renata Król-Klusek. 

25.11.2017 - Kamil Kordalski wziął udział w Pomorskim Pikniku Edukacyjnym, gdzie prezentował ofertę edukacyjną naszej szkoły oraz możliwości rozwoju umiejętności zawodowych, w tym projektów.

17.11.2017 - Monika Lewkowicz z III M (uczestniczka projektu , gr II) i Kamila Formela z IV L (uczestniczka projektu ERSAMUS+), wzięły udział w konkursie "ale pasztet!" zaliczanym do Kulinarnego Pucharu Polski na Zamku Kliczków w Borach Dolnośląskich. Dziewczyny przygotowały  polsko-chińskie historie ludowe jako przystawka, jako danie obiadowe - z pokolenia na pokolenie, i amouche bousch trufla buraczana.

24.10.2017 - Kacper Serafińczuk (Erasmus+ 2015 VET) i Wiktor Bałdyga przygotowani przez p. Joannę Dubert (uczestniczkę tego projektu) zdobyli Grand Prix w IV Ogólnopolski Konkursie Kuchnia Literacka organizowanym przez ZSGH.

22.09.2017 - Uczestnicy projektu z I grupy wzięli udział w przygotowaniu obchodów 70-lecia ZSGH. Uczennice z klasy technikum żywienia przygotowały we współpracy z restauracjami Mercado i Patio Espańol potrawy na stół hiszpański na część degustacyjną "Smaki Europy". Uczniowie z klasy technikum hotelarskiego i kelner obsługiwali przybyłych gości.

11.09.2017 - Uczestniczki projektu (Aleksandra Małek, Jolanta Trzcińska, Klaudia Matysek, Marta Danielak, Wiktoria Marchlewska) pod nadzorem p. Aleksandra Wiśniewskiego wzięły udział w przygotowaniu bankietu dla gości z Danii, który miał miejsce w UM.

02.03.2017  - Monika Lewkowicz wzięła udział w jednodniowym szkoleniu cukierniczym w pracowni gastronomicznej ZSGH w Gdańsku przeprowadzone przez pana Pawła Górnego - mistrza cukiernictwa i współwłaściciela Cukierni „100% czekolady”.

14.02.2017 - uczestniczki projektu wzięły udział w I edycji szkolnego konkursu Smaki Czekolady. W czekoladowych zmaganiach wzięły udział: Marta Więcławska, Karolina Bartoszewicz, Ola Małek oraz Monika Lewkowicz, która zakwalifikowała się do finału.

08.02.2017 - uczestnicy projektu z klasy II A wzięli udział w konferencji zawodowej „Mądry wybór = dobry zawód” skierowanej do gimnazjalistów chcących kształcić się w zawodach technik hotelarstwa, technik żywienia i usług gastronomicznych, technik kelner, kucharz -szkoła branżowa I stopnia. Uczestnicy zaprezentowali scenki sytuacyjne w hotelu z zakresu obsługi gościa VIP w języku polskim, angielskim i niemieckim.

02. 02.2017 - uczestnicy projektu Ania Miękina, Karolina Bartoszewicz, Marta Drąg i Monika Lewkowicz wzięły udział w konkursie gastronomicznym Dzień Naleśnika. Zwyciężyła Monika. Gratulujemy!