Kacper Serafińczuk Dominik Błażejewski z Zespołu Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Gdańsku okazali się bezkonkurencyjni i zdobyli Grand Prix  II Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Literacka Kuchnia.  Nagrodę w wysokości 1000 zł dla każdego zawodnika ufundował i wręczył Prezydent Polskiej Akademii Gastronomicznej Pan Maciej Dobrzyniecki. Gratulacje Kacprowi i Dominikowi złożyli Wiceprezydent Miasta Gdańska Pan Piotr Kowalczuk, Prezes  Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Pan Krzysztof Szulborski oraz Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku Pani Wiesława Bromber.

Nasi reprezentanci podbili serca jury zakąską Comber z sarny z topinamburem, sosem z kawy zbożowej i paloną czekoladą na podstawie ,,Pana Tadeusza"  Adama Mickiewicza oraz ciastkiem czekoladowym z żelem z gruszki, kremem chantilly,  bezą z pietruszki i watą cukrową w oparciu o książkę Roald Dahl ,,Charlie i fabryka czekolady".

Uczniów przygotowały Panie Renata Król-Klusek oraz Joanna Budzyńska.

Serdecznie gratulujemy!