29 października 2018 odbyła się VII edycja konkursu językowo-kulinarnego zorganizowanego z okazji Halloween. Uczniowie przygotowali potrawy, których głównym składnikiem była dynia, będąca symbolem Halloween. Do potraw uczniowie dołączali przepisy w języku angielskim. Prace były wykonywane indywidualnie lub w parach.

W konkursie wzięła młodzież  z klas: I L, I M, I N, II A, II N, III K, III N oraz IV b. W sumie przygotowano osiemnaście potraw, wśród których były, między innymi, naleśniki, frittata, zupy z dyni, serniki, ciastka, babeczki i ciasta.

Przy ocenie były brane pod uwagę:

-smak potrawy

-wygląd potraw;

-przepis w języku angielskim

Celem konkursu było:

-rozwijanie zainteresowania kulturą krajów anglojęzycznych

-rozwijanie pasji do gotowania

-popularyzowanie języka angielskiego

-rozwijanie kreatywności

I miejsce zajęły Magda Parol i Anna Weltrowska z klasy III K, II miejsce zajął Lucjan Wiśniewski z klasy II A, III miejsce zajęła Emilia Roman z klasy III N.

 

Organizatorzy: Łukasz Kamiński, Anna Pawelec