20 listopada 2019 roku w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Ożarowie Mazowieckim odbył się finał konkursu Les Chefs en Or.

W konkursie wzięło udział osiem dwuosobowych drużyn z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie, Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 4 w Łodzi, Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu, Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku. Laureaci wyłonieni w szkolnych eliminacjach Konkursu Les Chefs en Or 2020 walczyli o udział w Les Chef en Or we Francji.   

ZSGH w Gdańsku reprezentowali Kinga Piotrowska, Jakub Owczarek, którzy przygotowali pierś z kaczki na konfiturze z wędzonej śliwki, krokiet z udka kaczki i puree dyniowego z aromatami anyżu, kwaśną emulsją pietruszkową natomiast Ola Hallmann oraz Natalia Kubiak podały udko conffit oraz pierś z kaczki podaną na pęczaku dyniowym polaną śliwkowym sosem demi glace .  

Gratulujemy sukcesu Kindze i Jakubowi, dziękujemy za godne reprezentowanie szkoły Oli i Natalii, a pani Joannie Dubert za przygotowanie uczniów.